Monday, March 28, 2011

RJ 2603........THE FRST CAR,I TRY TO DRIVE...

                                              bismillahirrohmanirohim

hari ni dah masuk hari ke-6 keputusan SPM diumumkan..ada yang masih rasa kecewa dgn keputusan tuh,tapi apa blh buat,perkara dah lepas..terima sajalah dgn redha.....
hari ni aku xnak cerita pasal keputusan SPM,tapi nak cerita pasal aku ambil lesen kereta..

27.3.2011 aku buat latihan kereta untuk kali ke-3..yeah ada lagi sekali sebelum QTI n TEST JPJ..mula-mula cikgu yg ajar aku tuh suruh buat latihan dalam litar dulu...masa dalam litar benda pertama kena buat ialah mendaki bukit,berapa kali aku mendaki bukit kereta asyik gelongsor turun ja,haha...tapi ok la dari latihan yg ke-2,sebab enjin dah xmati,cuma mati sekali sekala ja....dah lepas bukit,buat parking pulak..aduh punya la banyak step parking,sampai pening kepala aku nak ingat...kadang2 aku punya step bertukar2..haha..sori ckg,lama xp sek,lambat sikit nak pick-up..haha....dah selesai parking,buat 3 penjuru pulak..aku dah cekap buat 3 penjuru..haha...masa buat 3 penjuru tuh,ckg yg ajar aku tuh sempat lagi baca surat khabar,haha...tapi xkisah la,yg penting aku xbuat silap..dan xkena marah...
buat latihan dalam litar lebih kurang sejam la,pastu buat latihan ats jalan raya pulak...atas jalan raya,bila jumpa trafic light la yg aku takut sekali,sebab enjin kereta selalu mati bila sampai trafic light..alhamdulilah,enjin kereta xmati dah masa sampai trafic light..hehe..tapi kelmarin aku bawa kereta macam org mabuk,signal kdg2 bagi awl,kadang2 bagi lambat,aku pun xtau knp aq jadi macam tuh,tapi pa yg pasti masa duk buat latihan tuh pun aku sempat lagi fikir future aku..haha....tapi pa yg pasti,masa ats lebuhraya aku bawa laju gila,90-100 km/j aku memandu..haha..nasib cikgu tuh sporting...
jadi pa yg aku rasa,latihan kali ke-3 nih lebih baik dari latihan yg ke-2..alhamdulilah,,harap untuk latihan yg ke 4,lbh baik dari sebelum2 nih...


p/s:aku xreti nak btulkan crmin sisi..haha..sapa leh ajr???

2 comments:

  1. tanyalah instructor... kan ada button kat dashbord untuk betulkan cermin sisi...

    ReplyDelete
  2. kereta auto atau kereta manual acik??

    ReplyDelete